2012. augusztus 25., szombat

Recept | Rakott krumpli - avagy Mi sül ki, ha apa s lánya együtt dolgozik a konyhában?

Ma Édesanyám kitalálta, hogy készítsünk rakott krumplit. Oda is tette a krumplit főni, aztán bement a szobába végezni tovább a dolgát. Amikor elkészült a krumpli, Édesapámmal együtt álltunk neki az elkészítésének. :)




Nagy volt az összhang. ő megpucolta a főtt krumplit (kb 8-1o db közepes fej) és a főtt tojásokat (3 db) én addig kikentem margarinnal a jénai edény falát.
Aztán egy rétek krumplit vágtam az edény aljába, apukám sózta, borsózta, én kanalaztam rá kevés tejfölet. Aztán megint egy réteg krumpli, tojás, só, bors, tejföl, apróra vágott sajt. És így tovább. Úgy intéztem, hogy a végére krumpli kerüljön. A tetejére kanalaztunk tejfölet, majd tettem sajtot, trappistát és olvasztottat egyaránt.Végén öntöttünk egy nagyon kevés tejet az aljába, majd betettük kb 1o-15 percre a mikróba. De lehet a sütőbe is, ott tovább tart.
Miután finoman összerotyogott, kivettük és tálaltuk. A délután posztolt uborkával és tejföllel fogyasztottuk.



Van aki lengyel kolbászt is vág bele. Én úgy nem szeretem, de néha készítünk mi is mellé lengyel kolbászt, házi kolbászt, panírozott parizelt (párizsi), sült csirkemellet, bécsi szelete... sok finomsággal lehet fogyasztani. :)




Bella
"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből