2012. augusztus 3., péntek

Kreatív | Gyümölcsös pályázat - Dinnyés karkötő

A Creative Design Magazin felhívására készítettem ezt a dinnyés karkötőt. Csak két nappal a határidő lejárta előtt értesültem a pályázatról, így igen csak sietnem kellett. Végül egy órával éjfél előtt sikerült beküldeni. :D
A karkötőre még augusztus 5. éjfélig itt tudtok szavazni. Csak ha tetszik! Nem kérek senkit, hogy szavazzon, nem is ajánlok fel semmit a szavazóknak! :) És akkor sem leszek megsértődve, ha nem az én alkotásomra nyomod a Tetszik gombot, hisz rengeteg szép ékszer született.




A FaceBook-ra már kitettem rögtön azután, hogy elkészült, itt viszont nem akartam megmutatni, míg leírás is nem készül hozzá. Akkor döntöttem el, hogy ehhez leírást készítek, mikor elkezdtem csomózni. Rutinos csomózónak tartom magam, általában nem okoz gondot mintát olvasni, de ez a dinnye kiverte a biztosítékot...:S Nem egyszer álltam le, hogy kész, befejezem, úgy ahogy van.
Miután az első dinnyét befejeztem, elővettem el lapot, tollat és a mintáról szépen leírtam a lépéseket (138!). A másik két dinnyét már ez alapján készítettem el, hogy teszteljem, van-e valahol hiba a leírásban. jelentem, nem volt. A leírás alapján már minden flottul ment! :)
Rengeteg időbe telt míg a lapról begépeltem (arról nem is beszélve, hogy az aceton felborult és ráömlött, rögtön feloldva a tintát... volt 5 olyan lépés, amit kicsit nehezen tudtam kiolvasni, szerencsére háromszori csomózás után már nagyjából tudom, melyik csomó mi után^^ - tanulság: ne körmözzünk, miközben mintát is gépelünk^^)
Gondolkodtam is sokat, hogy képet készítsek vagy Word-ból simán másoljam be, aztán a tegnap este végképp eldöntötte a kérdést. Nem szeretem az olyan bloggereket, akik mindenféle hivatkozás nélkül "inspirálódnak" mások blogjáról. És itt nem az 1-2 rendszeres olvasóval rendelkező, feltörekvő bloggereket értem. :/ Ha hiszitek, ha nem, több napos, órás munka eredménye a leírás. Akkor meg miért hagyjam, hogy más pofátlanul gazdálkodjon vele, magáénak tüntesse fel?
Persze, le lehet másolni így is, megbuherálni esetleg begépelni. De akkor már ő maga is foglalkozott vele, még ha nem is annyit, mint én, és nem két billentyű lenyomásával "vette kölcsön".
De panaszból legyen elég, inkább jöjjenek  a képek.



 És a minta + leírás. Ha elakadnál a leolvasásban, használhatod a leírást. Vagy akár fordítva.





Még van egy dinnyés minta, amit mindenképp el szeretnék készíteni. A napokban már Blanka is elkészítette, nézzétek meg! :)
Ha kérdésetek van, elakadtatok, szóljatok nyugodtan! :)

Bella
"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből