2012. február 20., hétfő

Recept | Linzer

Már nagyon rég óta szerettem volna kipróbálni. Édesanyám nem sokkal karácsony után vásárolt is kiszúró formákat, aztán két héttel ezelőtt én is vettem szívecskéket, 5 különböző méretben.
Jelentkeztem 4Gyerek játékára, ahol Csillát kaptam. Így mikor megpillantottam a gusztusos linzerkéit, nem is volt kérdéses, hogy ezt fogom elkészíteni.


Csillának nagyon sok receptje van, egyik finomabbnak tűnik a másiknál! Én is csak nehezen döntöttem, mert gondolkodtam én mindenfélén, rengeteg receptet osztott meg velünk, csak ajánlani tudom! Csilla, szerintem még visszatérek máskor is hozzád! (:





A szívecskés linzert Valentin napra szerettem volna elkészíteni, de akkor nem volt rá időm, aztán 16-án volt Édesanyám névnapja, akkor meg ő előzött meg. (. Így végül ma készült el, de a szívecskék szintén Édesanyámnak meg Nővérkémnek szólnak. (: Mert nagyon szeretem őket, és Dalmira külön is büszke vagyok, hogy volt benne annyi kitartás és erő, hogy véghez vigye álmait. (:




Csilla linzer receptjét itt olvashatjátok. Én mindennek a felét vettem. És nem csak a képen látható adag lett belőle...de csak most döbbentem rá, hogy a másik tálat elfelejtettem lefényképezni... most meg már nincs amit lefényképezni.^^ Pedig volt még virág és csillag is... Szépek lettek. :D De majd legközelebb! ;)


Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 csomag sütőpor (10 g-os Dr. Oetkert használtam)
1 csomag vanilia cukor (8 g-os Dr. Oetkert használtam)
1 tojássárgája
sárgabarack lekvár
+ Csilla használt reszelt citromhéjat... én bevallom, kifelejtettem belőle. 

Elkészítés:
1. A száraz összevalókat (liszt, porcukor, sütőpor, vaniliás cukor) összekevertem, majd beleszeleteltem a margarint.
2. Jól összedolgoztam őket. Amíg összeálló masszát nem kaptam.
3. Hozzátettem a tojássárgáját, azzal is jól összedolgoztam.
4. Aki a száraz összetevőknél kifelejtette volna, most pótolja a citromhéjat! ;)
5. Lisztezett deszkán jó vékonyra (3-4-5 mm-t ír...hát nekem mikor ilyenre, mikor olyanra sikeredett.^^ a nyújtással sosem voltunk nagy barátok.^^) nyújtottam, majd a kiszúró formákkal kivágtam.
6. A kivágott szépségeket szépen, egyenként sütőpapírral bélelt (+olajozott, mert a mi sütőpapírunk olyannyira nem sütőpapír, hogy szerintem egy fénymásolópapírral is jobban járnánk-.-)
7. Előmelegített sütőben közepes fogok 10 perc alatt sütjük.
Nos, én erről nem tudok nyilatkozni, mert nekünk elég fura sütőnk van, szóval nálunk úgy megy, h nézegetjük, vajon kell-e még sütni...és kb 20 percig sütöttem...
8. A kihűlt felecskéket lekvárral összeragasztjuk.

Tipp: A margarint legalább egy nappal a sütés előtt vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebben tudjuk eldolgozni. (Az enyém három napot ült kint, mert már pénteken el akartam készíteni.^^)





Azért a fenti képeken is látszik, hogy nem csak szívecskék készültek. ^^


UI: Ennyit meg tudtam menteni még egy fotóra:


Jó étvágyat! (:
Isa
"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből